Tűzvédelmi szabályzat

Tűzvédelemi szabályzat cégeknek, társasházaknak, érthetően, száraz törvények nélkül, hétköznapi példákkal.
kapcsolatfelvétel

Milyen vállalkozásnak kell tűzvédelmi szabályzat?

Szinte teljesen mindegy, hogy milyen vállalkozásod van nem tevékenységhez, hanem bizonyos feltételekhez van kötve, hogy kinek kell tűzvédelmi szabályzat és kinek nem. Az 1996. évi XXXI. törvény itt a mérvadó.
A vállalkozások nagy része azt gondolja, hogy ha kiteszi a „kijárat” feliratot vagy vesz egy porral oltót, akkor már készen is van a tűzvédelmi kötelezetségeivel. 
ez sajnos tévhit, mert tűzvédelmi szabályzattal is kell rendelkezni

Épületek amire a szabályok vantkoznak

Ez a rövidke felsorolás ezen logikai lényegpontok által jól átláthatóvá teszi, hogy kinek kötelező tűzvédelmi szabályzat vagy kinek nem. 

Tömegtartózkodásra alkalmas (300 fő) 
össz befogadóképessége 500 fő
Amelyben menekülésben korlátozott személyek elhelyezése, ellátása, kezelése, nevelése, oktatása, gondozása történik és e személyek egyidejű létszáma meghaladja a 20 főt.

Speciális esetek

robbanásveszélyes anyagot állítotok elő, dolgoztok fel,
ha robbanásveszélyes anyagból tároltok 1000 litert vagy kilogrammot,
ha tűzveszélyes anyagot tároltok akár fedett helyen akár nyílt terepen és meghaladja az 1000 litert és vagy kilogrammot

Fontos, nem úgy kell erre a 3 feltételre tekinteni, hogy ha egyik nem teljesül, akkor már nem is kell tűzvédelmi szabályzat, hanem, hogyha külön-külön nézzük és egyik is teljesül, már kell a dokumentáció. Speciálisabb esetben akkor is szükség van a szabályzatra, ha

Hasznos volt számodra ez a tartalom?

A biztonságod érdekében 200%-os a garanciánk. Ha miattunk megbüntetik a vállalkozásod, kifizetjük a büntetés 100%-t és visszaadjuk a nálunk elköltött pénzed 100%-át is!

Jelentkezem

Ha nincs időd elolvasni nézd meg…

Gyakran kérdezik…

Ha még nem vagy biztos benne, hogy minket válassz, nézz bele ezekbe a kérdésekbe, mert lehet a bizonytalanságodra itt kapsz választ minden munkavédlemi, tűzvédelmi vagy haccp kérdésedre
Igaz, hogy a tűzvédelem törvénykezési közt van egy 5 fős szabály, de az alatt nem igaz, hogy nem kell semmi. 5 főtől kell tűzvédelmi szabályzat alatta, tűzoltó készülékek szükségesek, szükséges a karbantartásuk és az üzemeltetési naplók vezetése.

Ez esetben is szükséges tűzvédelmi szabályzat 5 fő felett vagy tűzoltó berendezés.

A gyúlékony anyagok tárolására kifejezetten vannak előírások, ami függ a helyszíntől és a mennyiségtől. Nem kell tőlük félni, nem olyan bonyolultak betartás szempontjából.

Lépj velünk kapcsolatba

Tűzvédelmi blogcikkek

Hol tudom megnézni az adószámlám és az adóhátralékom Útmutató vállalkozóknak
2025.07.18.

Mi az a tiszta útvonal elve, és miért kulcsfontosságú a vendéglátásban?

A vendéglátás világában sokszor halljuk a „HACCP”, „keresztkontamináció” vagy „tiszta tér” kifejezéseket, de ezek mögött szigorú elvek és gyakorlatok húzódnak meg. Az egyik ilyen alapelv, amely talán kevesebb figyelmet kap a hétköznapokban, mégis nélkülözhetetlen a higiénikus munkavégzéshez, az a tiszta útvonal elve. De mit is jelent pontosan ez a fogalom? Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat. […]
tovább
Hol tudom megnézni az adószámlám és az adóhátralékom Útmutató vállalkozóknak
2025.07.11.

Milyen tisztítószerek használhatók a vendéglátásban? (HACCP kisokos)

A tisztaság fél siker – de csak a megfelelő szerekkel! Vendéglátóhelyeken a higiénia nem választás kérdése – hanem alapkövetelmény. Az ételek minősége, a vendégek biztonsága és a hatósági megfelelés is attól függ, milyen tisztítószereket alkalmazunk, és hogyan tesszük azt. Egy jól megválasztott szer nemcsak eltávolítja a szennyeződéseket, hanem megfelel a HACCP szabályainak is – mindezt […]
tovább
Hol tudom megnézni az adószámlám és az adóhátralékom Útmutató vállalkozóknak
2025.07.04.

Milyen előkészítő helyiségek vannak, és hogyan kell kialakítani őket?

Akár étteremről, kifőzdéről, pékségről vagy egy büfékocsiról van szó, az élelmiszer-előkészítés kulcskérdés az élelmiszerbiztonság és a hatósági megfelelés szempontjából. A HACCP rendszer nem véletlenül ír elő szigorú szabályokat az előkészítő helyiségek kialakítására is: itt kezdődik (és végződik!) a higiénikus ételkészítés. De mit is értünk ez alatt pontosan, és hogyan lehet megfelelni a jogszabályi elvárásoknak úgy, […]
tovább

Jelentkezz online konzultációra!

Elérhetőségeink

Ha ügyfél vagy és bármilyen kérdésed van, akkor ezt hívd Zoltánt

Ügyfélszolgálat: S. Zoltán

+36 20 964 8811

Tanácsadás és rendelés

+36 20 964 8811

Email

info@megvedelek.hu vagy ugyfelszolalat.megvedelek@gmail.com

Minden üzletnyitás nagy feladat, de megéri! Segítünk benne!

679+

3395+

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram